Zamknij
  • Strona główna
  • Podcast
  • Przepisy
  • O projekcie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Start
  • Podcast
  • Przepisy
  • O projekcie
  • Rozmowy po godzinach
  • Współpraca
  • Kontakt

#001 Sezon 1, Odcinek 1

Wojciech Harapkiewicz

RESTAURACJA LA CANTINA | ŚWIDNICA

autor: Agnieszka Kamion / 3 min. czytania

Wojciecha Harapkiewicza poznałam na targach gastronomicznych. Brał udział w panelu dyskusyjnym oraz gotował na żywo. Od razu wiedziałam, że jego filozofia gościnności jest tym, co chciałabym uwiecznić w rozmowie z nim. Podeszłam z drżącym sercem, zapytałam, czy zechciałby przyjąć zaproszenie do rozmowy w moim podcaście. Z przyjemnością się zgodził. Przed wywiadem spotkaliśmy się jeszcze raz na szkoleniu, w którym pomimo gotowania, przekazywał swoją wiedzę i umiejętności uczestnikom, opowiadał o swojej kuchni, o gotowaniu, o podawaniu, o wyborze składników i wówczas miałam już pełną wiedzę o tym, kim jest Wojtek. To niezwykły człowiek, który dzięki swojej determinacji i silnej woli osiągnął sukces i dziś jest szanowanym i rozpoznawanym Szefem Kuchni w Polsce. Dziś zarządza i prowadzi kuchnię w Restauracji Boreczna. Zatem, serwujemy…

Wojciech Harapkiewicz

jest znanym i cenionym polskim szefem kuchni. Wojciech Harapkiewicz doświadczenie zdobywał we Francji, Włoszech, w Szwajcarii i Niemczech. Przez ponad siedem lat pracował w Hotelu Królewskim w Gdańsku. W swojej karierze pracował m.in. w renomowanych restauracjach w Polsce i za granicą, zdobywając wiele nagród i wyróżnień za swoje umiejętności kulinarne. Wojciech Harapkiewicz specjalizuje się w kuchni europejskiej i polskiej, a także w tworzeniu dań opartych na sezonowych składnikach i lokalnych produktach. Wiele razy brał udział w różnych programach telewizyjnych, gdzie prezentował swoje umiejętności i pasję do gotowania. Wojciech Harapkiewicz jest również propagatorem zdrowego odżywiania i dbałości o środowisko naturalne. W swoich dania często wykorzystuje sezonowe produkty z lokalnych źródeł, co pozwala mu na tworzenie wyjątkowych smaków, a jednocześnie wpisuje się w nurt kuchni ekologicznej. Obecnie jest Szefem Kuchni w Restauracji Boreczna. Jest członkiem Klubu Szefów Kuchni a także jurorem prestiżowych konkursów kulinarnych. Według jego kulinarnej filozofii każde danie powinno mieć motyw przewodni i dopasowane do niego wątki poboczne.


WRÓĆ
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI
  • COOKIES
  • Instagram
  • Spotify

Designed by ProjektMaciak | Code by UDX.pl

Używamy pliki cookie, aby zapewnić Ci najlepsze wrażenia z przeglądania, personalizować zawartość naszej witryny, analizować jej ruch i wyświetlać odpowiednie reklamy. Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszą polityką prywatności.


Powered by WP Full Picture

Statystyki

Chcę pomóc Ci ulepszyć tę witrynę, więc zgadzam się na zbieranie danych o moim korzystaniu z tej witryny.

Personalizacja

Chcę mieć jak najlepsze doświadczenia z korzystania z tej witryny, więc zgadzam się na zapisywanie moich wyborów, polecanie rzeczy, które mogą mi się spodobać i modyfikowanie witryny zgodnie z moimi upodobaniami

Marketing

Chcę widzieć reklamy z waszymi ofertami, kuponami i ekskluzywnymi zniżkami, a nie losowe reklamy od innych reklamodawców.

Powered by WP Full Picture